REMISSVAR FÖR NATO


Svenska Atlantkommittén bjöds in av Utrikesdepartementet att lämna synpunkter på promemorian Sveriges medlemskap i Nato (Ds2022:24). I promemorian föreslås riksdagen …

Svenska Atlantkommitténs välkomnar till konferens den 23 november 2022

Onsdag den 23 november kl. 13.00-16.00 äger Svenska Atlantkommitténs årliga konferens rum i Frivärlds lokaler på Kungsgatan 60 i Stockholm. Dörrarna öppnar kl. 12.30 och konferensen inleds kl. 13.

Teman för årets konferens är kriget …

Sverige ansöker om Natomedlemskap


Idag den 16 maj 2022 kom det historiska beskedet om att Sverige ansöker om Natomedlemskap.

Den svenska regeringen har på ett extrainsatt sammanträde bestämt att Sverige ska ansöka om Natomedlemskap. Statsminister Magdalena Andersson (S) höll …

S säger ja till medlemskap i Nato

Den 15 maj fattade den Socialdemokratiska partistyrelsen det historiska beslutet att ställa sig bakom ett Svenskt Natomedlemskap. Statsminister Magdalena Andersson (S) redogjorde för den process som lett fram till beslutet, och hur den säkerhetspolitiska dialogen …

Report: ”Why Finland and Sweden can join NATO with unprecedented speed”

By Christopher Skaluba and Anna Wieslander

By now, it’s no secret: Russia’s full-scale invasion of Ukraine has triggered militarily non-aligned Finland and Sweden to reconsider their national security strategies. Thursday’s news that Finnish leaders want

NATO membership of Finland and Sweden


NATO’s door is now open to Finland and Sweden. The Atlantic Council of Finland and the Swedish Atlantic Council suggest that both countries should make national decisions on applying for NATO membership jointly at the …

Analys: ”Säkerheten i Östersjö­området – Sveriges roll och ansvar”

Trots goda avsikter och ett enormt engagemang – diplomatiskt, militärt, biståndsmässigt – är utfallet i Afghanistan Behöver Europeiska stater visa starkare vilja och förmåga att man värnar den egna säkerheten i syfte att säkra ett

SvD Ledare: ”Ett monumentalt misstag att lära av”

Trots goda avsikter och ett enormt engagemang – diplomatiskt, militärt, biståndsmässigt – är utfallet i Afghanistan nedslående, skriver Diana Janse, Senior fellow på Frivärld och tidigare mångårig diplomat bland annat verksam i Afghanistan.


Diane Janse

En sommarhälsning

Under året har kommittén genomfört en rad olika seminarier och publicerat flera olika artiklar. Några av seminarierna har avhandlat Säkerheten i Östersjön, Sveriges roll i EU:s fördjupade försvars- och säkerhetssamarbete, Erdogans Turkiet. Av …

Nationaldagen

Svenska Atlantkommitén önskar eder alla en glad nationaldag. En särskild hälsning till våra internationella partners som jobbar för att stärka våra samarbeten i syfte att skapa fred och säkerhet i vår värld.

Sveriges nationaldag firas …

Veterandagen

Sverige har en lång tradition av internationellt engagemang. Runt 90 000 svenska kvinnor och män har deltagit i olika uppdrag i FN:s och Natos internationella insatser runt om i världen sedan andra världskrigets slut. De förtjänar …

DN Debatt Replik: ”Osäkerhet om Sveriges uppträdande vid kris i norra Europa”

Bo Hugemark och Henrik Salander ger replik på utrikesminister Ann Linde och försvarsminister Peter Hultqvist debattartikel i DN från den 4/6 ”Säkerhetspolitiken ligger fast – vi lämnar inte alliansfriheten”.


I debattartikeln skriver utrikesministern

Webbinarium: Erdogans Turkiet: utmaning och dilemma för EU, USA och NATO


Onsdagen den 7 april arrangerar Svenska Atlantkommittén – Swedish Atlantic Council ett seminarium om Turkiets förhållande till EU, USA och NATO.

Turkiet, med 84 miljoner invånare, är paradoxernas land som medlem av NATO, kandidatland till …

ALLIANSLÖSHETEN TJÄNAR RYSSLAND VÄL


Den som tjänar mest på dagens svenska linje är Vladimir Putins Ryssland, konstaterar Bo Hugemark efter den utrikespolitiska debatten. Ryssland strävar inte efter stabilitet i norra Europa, något ett Natomedlemskap skulle innebära. 

Läs Bo Hugemarks

Webbinarium: Sveriges roll i EU:s fördjupade försvars- och säkerhetsarbete


Torsdagen den 25 februari arrangerar Svenska Atlantkommittén – Swedish Atlantic Council tillsammans med Europahuset ett seminarium om EU:s försvars- och säkerhetsarbete.

Under de senaste åren har det skett en snabb utveckling av EU:s gemensamma säkerhets- …

Webbinarium: Sveriges ordförandeskap i OSSE

Onsdagen den 17 februari kl. 17.00-18.00
Webbinarium via Zoom

Anmäl dig gärna genom länken ovan. Efter registreringen skickas en bekräftelse med inloggningsinformation till webbinariet


Den 1 januari 2021 tog Sverige över ordförandeklubban för Organisationen för …

Video: Webbkonferens ”Säkerheten i Östersjöområdet – Sveriges roll och ansvar”

Missade ni vår webbkonferens ”Säkerheten i Östersjöområdet – Sveriges roll och ansvar” så kan ni se hela konferensen i videospelaren nedan.

Webbkonferensen genomfördes den 3 februari under ledning av Bo Hugemark med föredrag av Gudrun …

Webbkonferens: Säkerheten i Östersjöområdet – Sveriges roll och ansvar


Svenska Atlantkommittén bjuder in till en webbkonferens för att analysera och diskutera hur ett svenskt alliansmedlemskap skulle förbättra de politiska, strategiska och operativa möjligheterna till avskräckning/avvärjning jämfört med om våra insatser sker grundade på nu

Svensk Natooption – ett steg i rättan tid

”Ett svenskt Natomedlemskap skulle vara ett starkt bidrag till fred och säkerhet i det nordisk-baltiska området. En Natooption når inte ända fram men sänder politiska signaler som höjer den krigsavhållande effekten”, skriver delar av Atlantkommiténs …

Riksdagsmajoritet för Nato-option – Ett steg närmare ett medlemskap

En riksdagsmajoritet står nu bakom en svensk Nato-option. Under onsdagen fattade riksdagens sammansatta försvars- och utrikesutskott, med ordförande Pål Johnson (M), beslut om ett tillkännagivande till regeringen om att införa en tydlig Nato-option i den …

TIDEN INNE FÖR SVENSKT NATO-MEDLEMSKAP

Atlantkommitténs styrelse har skrivet en artikel kring angelägenheten av ett Svenskt inträde i NATO.

Artikeln är publicerad på frivärlds hemsida och återfinns > här

Seminarium om ett säkrare Europa: Hur kan Tyskland och Sverige bidra?

Svenska Atlantkommitén vill tillsammans med Konrad Adenauer stiftelsen bjuda in till ett online-seminarium den 10 December kl 18.15-19.15.

Seminariet genomförs på engelska och via Zoom. Klicka på anmälningslänken längre ner för att delta.


Sverige och …

USA återtar ledningen?

President- och kongressvalen i USA tisdag 3 november kan innebära att USA återtar sin roll som kraftfull aktör i världspolitiken och som ledare av västvärlden. Göran Lennmarker analyserar utrikespolitikens utveckling vid en Biden-seger.…

Remissvar på ”Utredningen av konsekvenserna av ett svenskt tillträde till konventionen om förbud mot kärnvapen”

Svenska Atlantkommittén har av UD inbjudits att lämna synpunkter på utredningen. Kommittén delar helt utredarens slutsats att Sverige varken bör underteckna eller ratificera konventionen. 

Göran Lennmarker och HC Hagman om ”Den liberala världsordningen under press – Globala trender 2030”


Svenska Atlantkommittén och Folk och Försvar bjöd den 18 december in till samtal om framtiden för globala institutioner och säkerhetspolitiska utmaningar.

De senaste åren har inneburit omfattande förändringar inom det försvars- och säkerhetspolitiska fältet. Förgivettagna …

Seminarium om Turkiet – Belastning eller tillgång för Nato?

Atlantkommittén anordnar den 30 oktober lunchseminarium om Turkiets säkerhetspolitiska vägval och dess implikationer för Nato-samarbetet.

Dr Michael Sahlin, distinguished associate fellow vid institutet för Turkietstudier på Stockholms universitet och SIPRI samt tidigare svensk ambassadör i …

Atlantkommitténs program för hösten

Vi ser fram emot att hälsa Dig välkommen till våra aktiviteter i höst! Atlantkommittén har som mål att bidra till en välinformerad debatt om säkerhetspolitik och en stärkt transatlantisk länk. Nedan kan du läsa mer …

Slutsatser från Nato-toppmötet

Nato-toppmötet i Bryssel och den kommuniké som de 29 stats- och regeringscheferna enats om tydliggör ett fortsatt starkt engagemang för försvaret av Europa och kampen mot terrorism samt adresserar frågan om en jämnare bördefördelning vad …

Sverige och Finland i Nato – det är i fredens intresse

Med Finland och Sverige som Nato-medlemmar skulle den samlade västliga krigsavhållande förmågan bli mycket större än i dag. Det ligger i fredens intresse att vi integreras bland övriga västländer även på det militära planet, skriver

Ambassadör Karin Olofsdotter talade vid Atlantkommitténs årsmöte

Den 8 maj höll Svenska Atlantkommittén årsmöte i Stockholm. Kvällen inleddes med ett key-note speech av Sveriges ambassadör i Washington, Karin Olofsdotter, som diskuterade samhällsutvecklingen i USA, de transatlantiska relationerna och Trump-administrationens utrikespolitiska vägval.

Årsmötet …

Svenska Atlantkommitténs verksamhetsberättelse 2017

För Svenska Atlantkommitténs årsmöte 29 maj 2017

Atlantkommitténs verksamhetsformer

Svenska Atlantkommittén verkar för en bred och välinformerad debatt om svensk och euroatlantisk säkerhetspolitik. Atlantkommittén lägger särskilt fokus på EU och NATO-frågor samt behovet av

Svenska Atlantkommitténs verksamhetsberättelse 2016

För Svenska Atlantkommitténs årsmöte 2 juni 2016

Atlantkommitténs verksamhetsformer
Svenska Atlantkommittén verkar för en bred och välinformerad debatt om svensk och euroatlantisk säkerhetspolitik. Atlantkommittén lägger särskilt fokus på EU och NATO-frågor samt behovet …

Rapport: Fem myter om Nato

Våra unga vänner på Sveriges Unga Atlantister – YATA Sweden anordnade en fullsatt paneldebatt den 6 april i Frivärlds lokaler på temat Fem myter om Nato. Panelen skedde i samband med lansering av en rapport …

Rundabordssamtal om EU:s energipolitik och Nordstream II

Den 12 mars arrangerade Atlantkommittén ett rundabordssamtal om EU:s energipolitik med med Anke Schmidt-Felzmann som är forskare vid Utrikespolitiska institutet. Schmidt-Felzmann har tidigare varit verksam inom EU Kommissionen på detta område samt gästforskare på flera …

Seminarium om Sveriges försvarspolitiska samarbeten

Den 28 februari arrangerade Atlantkommittén, Teknik & säkerhetsforum och Allmänna Försvarsföreningen ett seminarium om utvecklingen av Sveriges internationella försvarssamarbeten. De frågeställningar som belystes var bland annat värdlandsavtalet med NATO, det finsk-svenska samarbetet samt bilateralt samarbete …

Maria Wiemer deltog på NATO-debatt

Atlantkommitténs styrelseledamot och tillika riksdagsledamot Maria Wiemer (L) deltog i en debatt om NATO-medlemskap och värdlandsavtalet i Uppsala den 4 mars 2016. Du kan se debatten på länken nedan.

Studieresa till Polen

Den 3-4 mars genomförde Atlantkommittén i samverkan Polens ambassad en studieresa till Szczecin och Bydgoszcz för att besöka NATO-installationer. Bland annat besöktes Multinational Corps Northeast HQ samt det nyinrättade NATO Force Integration Unit (NIFU). Ett …

Rundabordssamtal om rysk syn på modern krigföring

Den 12 februari arrangerade Atlantkommittén ett rundabordssamtal om rysk syn på modern krigföring och kombinationen mellan militära och icke-militära medel. Talare var Oscar Jonsson som är doktorand vid Department of War Studies – King’s College, …

Nytt policydokument: Svenska Atlantkommitténs syn på Natomedlemskap

Atlantkommittén presenterar ett policy PM som på ett lättöverskådligt sätt redogör för de viktigaste skälen varför Sverige bör ansluta sig till Nato samt frågor och svar kopplat till detta ställningstagande.

>Ladda ner här

Starka skäl för en Natoanslutning

Skälen och stödet för en svensk anslutning till Nato växer sig allt starkare. I ett nytt och farligare säkerhetspolitiskt läge spelar Nato en mer central roll för Sveriges och Europas säkerhet. Det leder till att …

Natobloggen, en ny och spännande aktör i den säkerhetspolitiska debatten

”Natobloggen är ett privat initiativ till stöd för gemenskapstanken. Vi vill ge Natodebatten en fast plats på nätet för dem som vill utbyta argument men också göra grundfakta lätt tillgängliga för dem som vill sprida …

Ny publikation om NATO:s nya spjutspetsförband och de baltiska länderna

Atlantkommitténs medlem och tillika docent vid Försvarshögskolan Tomas Ries har nyligen utgivet en ny artikel om NATO:s nya spjutspetsförband VJTF och vilken roll detta förband kan spela för de baltiska ländernas säkerhet. Artikeln publicerades i …

Atlantkommittémöten i december

Atlantkommittén har under december haft ett flertal möten. Den 8 december gav Sveriges förre ambassadör i Berlin Staffan Carlsson en presentation av Tysklands roll i den europeiska säkerhetspolitiken. Den 11 december presenterade DN:s säkerhetspolitiske reporter …

Göran Lennmarker medverkar vid Snowflake meeting i Litauen

Atlantkommitténs ordförande Göran Lennmarker medverkar vid den årliga säkerhetspolitiska konferensen Snow Flakes i Vilnius 14-15 januari. Konferensen samlar ledande säkerhetspolitiska experter från Europa och USA. Övriga svenskar som inbjudits är utrikesminister Margot Wallström samt hennes …

SUA:s styrelse skriver i SvD

Sveriges Unga Atlantister, SUA, är Atlantkommitténs nya ungdomsverksamhet. Den nyvalda styrelsen har skrivit en ledare på SvD:s blogg Säkerhetsrådet om varför Sverige bör gå med i Nato.

http://www.svd.se/carl-albinsson–co-natomedlemskap-kan-fylla-sakerhetsvakuum/om/sakerhetsradet

Verksamhetsberättelse 2015

Läs om våra aktiviteter, resor och arrangemang under 2015

>Ladda ner här

Ny rapport av Erik Brattberg: ”Toward a Transatlantic Renaissance? TTIP’s Geopolitical Impact in a Multipolar World”

Atlantkommitténs styrelseledamot Erik Brattberg har nyligen skrivit en rapport ”Toward a Transatlantic Renaissance? TTIP’s Geopolitical Impact in a Multipolar World”.

German Marshall Fund  publicerade rapporten som behandlar frihandelsavtalets geopolitiska betydelse i en multipolär världsordning.

>Rapporten finns

Stadgeändring: Atlantkommittén verkar för en svensk anslutning till Nato

Atlantkommitténs årsmöte beslöt att föreningen ska verka för en svensk anslutning till NATO. Det innebär Atlantkommittén i linje med de nya stadgarna gått från två till tre huvudsyften och därför ska verka för:

1. En …

SAKU mötte sina internationella Yata-kollegor i Bryssel

SAKU är sedan 2014 del av det internationella nätverket Young Atlantic Treaty Association, Yata.

Den 17-19 november deltog SAKU i Yatas årsmöte och säkerhetspolitiska konferens i Bryssel. Förutom intressanta talare och debatter så var det …

Atlantkommittén deltog på Atlantic Treaty Associations årsmöte i Bryssel

Atlantkommittén deltog på Atlantic Treaty Associations årsmöte i Bryssel 18-19 november. Vid mötet diskuterades bland annat hur samverkan mellan de olika nationella föreningarna kan vidareutvecklas. NATO:s biträdande generalsekreterare Alexander Vershbov höll under mötet även ett …

Ny publikation: ”Natos framtid efter Ukraina”

Atlantkommitténs generalsekreterare Pål Jonson har publicerat skriften ”Natos framtid efter Ukraina – Vart går Nato efter Rysslands aggressioner och hur påverkar det Sverige?”

Grunderna för västs försvarssamarbete Nato har förändrats efter det ryska angreppet på …

SAKU deltar i NorSec 2015, säkerhetspolitisk konferens i Oslo

ATA Norge anordnade en säkerhetspolitisk konferens NorSec 2015, i Oslo den 5-6 september. Eftersom SAKU är en del av nätverket YATA hade vi möjlighet att delta och representerades av ordförande Gabriella Wilow och styrelsemedlem Sofia

.

Atlantkommittén besöker lettiska UD

Igår besökte Atlantkommittén Riga för intressanta möten och diskussioner med ett antal säkerhetspolitiska aktörer angående regional säkerhet, Nato och EU:s relation till Ryssland.

Ett av besöken skedde på lettiska UD som här rapporterar om vårt …

Rundabordssamtal om EU:s säkerhets- och försvarspolitik

Den 1 oktober genomfördes ett rundabordssamtal med på temat ”EU:s säkerhets- och försvarspolitik – finns det en sådan?”. Jan Joel Andersson var inbjuden talare och framförandet efterföljdes av frågor samt intressant diskussion.

Jan Joel Andersson …

Svenska Atlantkommittén besökte amerikanska Atlantic Council

Göran Lennmarker och Pål Jonson besökte nyligen Atlantic Council i Washington DC. På Atlantic Council fördes samtal med bl.a. Magnus Nordenman och Jorge Benitez om USA:s roll i europeisk säkerhetspolitik och Sveriges relation till NATO. …

Mats Johansson ger ut boken Kalla kriget 2.1

Mats Johansson som är styrelseordförande för Fri värld samt medlem av Svenska Atlantkommittén har nyligen givit ut boken Kalla kriget 2.1, som är en utökad version av Det nya kalla kriget (2008) och Kalla …

Ambassadör Michael Sahlin: ”The indispensable nation” och dilemmorna i Mellanöstern

Klockan tickar för president Obama och hans administration, och talet om ”lame duck” bland dem som nu, inom respektive parti, fokuserar på alla förändringar i amerikansk utrikespolitik post-Obama som man hoppas och kanske t o …

Atlantic Roundtable med ambassadör Michael Sahlin

Den 11 september arrangerade Svenska Atlantkommittén ett Atlantic Roundtable möte med ambassadör Michael Sahlin på temat ”Turkiet i kris – och krig: en vacklande nyckelspelare”. Sahlin är har tidigare varit Sveriges ambassadör i Ankara och …

Varför upplever Ryssland ett svenskt Natomedlemskap som hotfullt?

Ryska nyhetsbyrån Tass rapporterar att Rysslands utrikesdepartement anser att Sveriges närmande till Nato skulle tvinga Ryssland till att vidta nödvändiga åtgärder:

”Sweden’s admission to NATO would have military-political and foreign policy consequences that would

Atlantpub med Ukrainas ambassadör

Den 2 september genomfördes en Atlantpub med Ukrainas nytillträdde ambassadör Ihor Sagach. Ambassadör Sagach talade om säkerhetssituationen i sydöstra Ukraina i ljuset av den ryska aggressionen samt presenterade underlag om omfattningen av den ryska militära …

SAKU och polska ambassaden anordnade seminarium för Model NATO Youth Summit i Stockholm

Torsdag den 13 augusti besökte 125 ungdomar från 55 olika länder Stockholm inom ramen för Model NATO Youth Summit. Resan till Stockholm var en del i en fyra dagar lång utbildning som genomfördes i Riga. I …

Carl Albinssons ”Kläder efter väder” i SvD

Atlantkommittens styrelsemedlem Carl Albinsson skriver i Svenska Dagbladet om Sveriges ohållbara säkerhetspolitik i förhållande till vår geopolitiska situation.

”Efter 20 år av solsken och strategiska timeouter har däremot svenska politiker glömt bort att det säkerhetspolitiska …

Sara Norrevik i SvD: Låt inte Putin styra TTIP- debatten

Atlantkommittens Sarra Norrevik skriver tillsammans med Emelie Roos från Frivärld i Svenska Dagbladets ledare.

Motståndarna till frihandelsavtalet mellan EU och USA finns främst på de yttersta höger- och vänsterkanterna. Dessa extrema rörelser finner gemensamma ståndpunkter …

Carl Albinsson om Nato i DN Debatt

Carl Albinsson, ledamot i Svenska Atlantkommitténs styrelse, svarar på Försvarshögskolans lektor Tom Lundborgs och professor Linus Hagströms debattartikel om Nato:

”Fria folk och fria länder har valt att ansluta sig till Nato. Att Ryssland ser …

Ny bok ”Ukraine: What Went Wrong and How to Fix It” av Anders Åslund

Anders Åslund på Peterson Institute for International Economics har skrivit en ny bok om situationen i Ukraina. ”Ukraine: What Went Wrong and How to Fix It” förklarar landets marknadsekonomiska utveckling från och med kommunismens fall …

Hit men inte längre – Begränsningar för nordiskt försvarssamarbete

Atlantkommitténs styrelseledamot Sara Norrevik tillika doktorand vid Buffalo University har skrivit en ny rapport om begränsningarna i det nordiskt försvarssamarbetet.

Hitta rapporten här

Atlantkommittens Gabriella Wilow deltog i Youth Ministerial Meeting i Antalya 11-14 maj

Den 11-14 maj deltog SAK:s styrelseledamot Gabriella Wilow på Youth Ministerial Meeting i Antalya (YMM), Turkiet. Kursen anordnades av Atlantic Treaty Association (ATA) och riktades till medlemmar och styrelsemedlemmar i internationella Youth Atlantic Treaty Association …

Intervju med fd ambassadör Henrik Liljegren

Intervju med tidigare ordförande för Atlantkommitten och fd ambassadör Henrik Liljegren, numera Lifetime Director på Atlantic Council, om Ryssland, Baltikum och Norden.

Länk till intervjun

Atlantkommitténs ordförande Göran Lennmarker skriver på SvD:s blogg Säkerhetsrådet

http://blog.svd.se/sakerhetsradet/2015/02/17/gastinlagg-lennmarker-om-nato/

Alexander Ruckemann deltar i Säkerhetsakademin

Atlantkommitténs kommunikationsansvarige och SAKU-ledamot Alexander Ruckemann har utvalts att genomgå Folk och Försvars Säkerhets- och Försvarsakademi, FOSA, för personer under 30 år. Under våren kommer Alexander tillsammans med ett 30-tal andra representanter från medlemsföreningar till …

Svenska Atlantkommittén besökte Bryssel

Den 31 mars – 1 april besökte delar ur Svenska Atlantkommitténs styrelse Bryssel. Bl.a. genomfördes samtal på Sveriges delegation till NATO, NATO HQ, German Marshall Fund, Sveriges EU representation samt vid sekretariatet för Atlantic Treaty …

Atlantic Dialouge: Russias agression Against Ukraine and its ramifications for Eastern Europe

Den 3 mars bjöd Svenska Atlantkommittén in till rundabordssamtal om situationen i Ukraina, i ljuset av den ryska aggressionen, samt dess konsekvenser för grannländerna. Stockholmsbaserade diplomater från Ukraina, Georgien, Moldavien och Polen gav sina perspektiv …

Svenska Atlantkommittén besöker Finlands Atlantkommittén

Den 9 februari besökte Svenska Atlantkommitténs styrelse Finlands Atlantkommitté. Syftet var att fördjupa dialogen parterna emellan i ljuset av de säkerhetspolitiska förändringarna i ländernas närområde. Samtalen genomfördes på Finlands Riksdag. Under våren kommer den finska …

Första SAKU möte

Svenska Atlantkommitténs ungdomsförbund har genomfört sitt första större möte på närmare fem år. Vid mötet talade Stefan Ring som bl.a. undervisar på Försvarshögskolan om varför Väst och Ryssland har så svårt att förstå varandra. SAKU …

Samarbete mellan SAKU och Fri världs utrikesakademi

Den 17 januari genomfördes en gemensam middag mellan Svenska Atlantkommitténs Ungdomsförbund (SAKU) och Fri världs utrikesakademi. Under middagen presenterade Gabriella Wilow och Alexander Ruckermann SAKU:s verksamhet. Ett femton-tal av de personer som genomgår utrikesakademin har …

Atlantkommittén har återinträtt i Atlantic Treaty Association

Efter några års utanförskap återinträdde Svenska Atlantkommittén i Atlantic Treaty Association (ATA) den 1 januari 2015. Skälet till att Atlantkommitténs medlemskap varit vilande under en tid har varit kopplat till svårigheter att finansiera medlemsavgiften. Genom …

Ny styrelse för Svenska Atlantkommittén

Vid Svenska Atlantkommitténs extra årsmöte den 8 december 2014 valdes en ny styrelse:

  • Göran Lennmarker, ordf.
  • Pål Jonson, generalsekreterare,
  • Bo Hugemark, hedersordf.
  • Mats Bergquist
  • Karlis Neretnieks
  • Stefan Ring
  • Krister Andrén
  • Ulf Petersson
  • Niklas Granholm
  • Carl